زیارت عاشورا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
«ایهاالناس بدانید گدای حسنم»
[ جنایتکارى را نزد او آوردند و گروهى فرومایگان با وى بودند ، فرمود : ] خوش مباد چهره‏هایى که جز به هنگام زشتى و شر دیده نشود . [نهج البلاغه]

در کودتای 28 مرداد که پایه­های رژیم متزلزل بود ، حکومت می­کوشید تا مسائل فرعی و جنبی را در جامعه مطرح کند و با ایجاد غفلت سرگرمی و اختلاف میان مردم امور خود را پیش برد . لذا ناچار بود یک جریان انحرافی مثل بهاییت را مطرح کرده و رشد دهد . هرچند این فرقه ضاله­ی اجنبی به زباله­دان تاریخ سرازیر شد ، ولی پیدایش آن بیحاصل نبود و در مسیر خود موفق شد عده­ای را به مسائل فرعی و جنبی منحرف کرده و مشغول سازد . این عده گروهی به نام انجمنضد بهاییت بودند و بزرگترین خدمت این انجمن این بود که رژیم را به مقصود خود یعنی ثبات حکومت برساند . زمینه­های تشکیل انجمن ضدبهائیت پس از دهه 20 ، همزمان با رونق گرفتن فعالیت فرقه بهائیت و نفوذ روزافزون معتقدان در عرصه حاکمیت شکل گرفت و بسیاری از روحانیون و اقشار مذهبی درصدد مبارزه و مقابله با آن برآمدند . استفاده از وعظ و منبر و ایراد خطبه از سوی روحانیون شیوه معمول آنان برای ایجاد ارتباط با مردم بود و از آن طریق آنها می­توانستند ترفندهای عناصر بهای را خنثی سازند . نقش عمده برگزاری چنین جلساتی به عهده هیئت­های مذهبی بود . این هیئت­ها در مشهد بسیار فعال بودند . از آنجا که ضرورت نظم و سامان چنین حرکتی محسوس بود برای نشر فرهنگ اسلامی و مبارزه با مظاهر غیردینی و مقابله با افکار انحرافی ، برخی از مراکز علمی و فرهنگی شکل گرفت . از مهمترین جمعیت­ها و انجمن­هایی که در مشهد پا به عرصه وجود گذاشت « هیئت­های مؤتلفه اسلامی » بود . این تشکل مرکب از شش جمعیت و انجمن به نام­های : کانون نشر حقایق اسلامی ، انجمن پیرامون قرآن ، انجمن تبلیغات اسلامی ، جمعیت طلاب علوم دینی ، جمعیت مبارزین اسلام و هیئت­های ابوالفضلی بود .

رهبر هیئت­های مؤتلفه اسلامی شیخ علی اکبر نوقانی بود که در مسجد گوهرشاد به منبر می­رفت و در مورد فعالیت بهائیان به مومنان هشدار می­داد .

هیئت­های مؤتلفه اسلامی به موازات گسترش نفوذ بهائیان بر آن شدند دو نفر را مامور تحقیق و پژوهش پیرامون بهائیان کنند تا از این طریق ضمن آگاهی از نحوه عملکرد این فرقه تمهیدات لازم را برای تربیت کادری زبده از جوانان برای مقابله فکری با بهائیان فراهم آورند . به همین خاطر شیخ محمود حلبی و سید عباس علوی مامور این کار شدند . اما سید عباس علوی پس از مدتی همنشینی با اعضاء فرقه مذکور به تدریج دین و ایمان خود را از دست داده و در شمار معتقدان و مدتی بعد در زمره مبلغان بهائی درآمد . این مسئله باعث شد که مذهبیون خظر گسترش فرقه مذکور را جدی تلقی کنند و به همین دلیل به اقدامات عمیق­تری در این خصوص دست زنند .

شیخ محمود حلبی از روحانیون سیاسی بود که در جریان جنبش ملی شدن نفت سخنرانی­های بسیار آتشینی در تهییج مردم و در حمایت از آیت الله کاشانی ایراد می­کرد . اما بعد از کودتای 28 مرداد سیاست را رها کرد . نهایتا برخی نیروهای مذهبی از ادامه فعالیت­های سیاسی ناامید شدند و به این اعتقاد رسیدند که می­بایست عرصه سیاست را به سیاست­مداران بخشیده و هر چه سریعتر خود را از این مرحله نجات داده و تنها به امور دینی پرداخت و دل را به آداب و رسوم و مناسک مذهبی خشنود ساخت تا شرایط برای ظهور امام زمان ( عج ) فراهم شود .

شیخ محمود حلبی محفلی را تحت عنوان انجمن ضدبهائیت تشکیل داد که بعدها در سال 1336 نام « انجمن حجتیه مهدویه » را به خود گرفت .



نوشته شده توسط : محبان الحسن | چهارشنبه 89 اردیبهشت 15 ساعت 6:22 عصر

تمام آنچه در این وبلاگ می خوانید
شعر ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
پیش نویس قانون 2015 عاری سازی ایران از سلاح هسته ای
آقا جان بطلب یا امام رضا!
زبان حال امام حسن عسگری علیه السلام
تسلیت باد شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
آه کربلا، کربلا، کربلا
زمینه‏ ها و ریشه‏ های واقعه عاشورا در بیانات مقام معظم رهبری
غلامرضا سازگار-شعر مرثیه حضرت علی اکبر
حتما بخوانید/13واقعیت چینی که شاید نشنیده باشید
شرکت زنان در دسته های سینه زنی و زنجیرزنی /نظر فقها
[عناوین آرشیوشده]
blogکد بازی تمرکز حواس